MLJETSKA PLANINARSKA OBILAZNICA
 
Otvorena je 28.travnja 2012. prigodom Dana hrvatskih planinara,koji su na Mljetu organizirali HPS ,PD Mljet i PD Planika-Mljet.
Ova obilaznica je posvećena svim planinarskim ljubiteljima ,posebno planinarskoj mladeži koja prepoznaje vrijednost boravka u prirodi.
Sigurni smo da će svi koji dođu na Mljet uživati u čarobnim vidicima na Mljetski Velebit- poluotok Pelješac,sunce koje sviće iz smjera Snježnice kod Dubrovnika i zalazi u moru iza tajnovitog Lastova.
Ljepota prirode,nepregledna brda i beskrajno plavetnilo mora čine Mljet jedinstvenim mjestom na jadranskoj obali.
 
Mljetska planinarska obilaznica(MPO) duga je 43km i može se proći za 3-4 dana (oko 23 sati hoda).
Cijela trasa označena je planinarskim markacijama i opremljena žigovima na kontrolnim točkama.
Sa sobom treba ponjeti jastučić sa tintom za žigove.
Na putu je 20 kontrolnih točaka.
 
Predlažemo 4 dnevne etape MPO-a:
 
1) POMENA-GOVEĐARI 5h
2) GOVEĐARI- BLATO     7:30h
3) BLATO-ROGOVIĆI-BABINO POLJE 6h
4) BABINO POLJE-VELIKI GRAD-SOBRA 6h

MLJETSKA PLANINARSKA OBILAZNICA   Otvorena je 28.travnja 2012. prigodom Dana hrvatskih planinara,koji su na Mljetu organizirali HPS ,PD Mljet i PD Planika-Mljet. Ova obilaznica je posvećena svim planinarskim ljubiteljima ,posebno planinarskoj mladeži koja prepoznaje vrijednost boravka u prirodi. Sigurni smo da će svi koji dođu na Mljet uživati u čarobnim vidicima na Mljetski Velebit- poluotok Pelješac,sunce koje sviće iz smjera Snježnice kod Dubrovnika i zalazi u moru iza tajnovitog Lastova. Ljepota prirode,nepregledna brda i beskrajno plavetnilo mora čine Mljet jedinstvenim mjestom na jadranskoj obali.   Mljetska planinarska obilaznica(MPO) duga je 43km i može se proći za 3-4 dana (oko 23 sati hoda). Cijela trasa označena je planinarskim markacijama i opremljena žigovima na kontrolnim točkama. Sa sobom treba ponjeti jastučić sa tintom za žigove. Na putu je 20 kontrolnih točaka.   Predlažemo 4 dnevne etape MPO-a:   1) POMENA-GOVEĐARI 5h 2) GOVEĐARI- BLATO     7:30h 3) BLATO-ROGOVIĆI-BABINO POLJE 6h 4) BABINO POLJE-VELIKI GRAD-SOBRA 6h

Galerija slika

Kontakt