Proglašen je "darovitim gitaristom" od strane New York Timesa, dvostruki Grammy nominirani umjetnik Mak Grgic je zvijezda na svjetskoj pozornici. Širok i avanturistički repertoar svjedoči o njegovoj svestranosti i širokim interesima. Od etničke glazbe njegovog rodnog Balkana do ekstremne avangarde i mikrotonalne glazbe, njegove uloge solista, suradnika i glazbenika nominiranog za Grammy potaknute su znatiželjom, maštom i bezgraničnom energijom.
 
Rođen u Ljubljani 1987. godine, a studirao je gitaru u Zagrebu kod cijenjenog Ante Čagalja na Elly Basic Music Academy. Nakon toga završava diplomski studij kod Alvara Pierrija na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču. U jesen 2017. započeo je program Artist Diploma na USC-u, kao prvi gitarist u povijesti sveučilišta koji je primljen u ovaj elitni program. Mak trenutačno radi na mjestu predavača na Sveučilištu Južne Karoline, a osnivač je i izvršni direktor Noteya, startupa koji razvija mobilnu glazbeno obrazovnu igru.
 
Mak Grgić je također ponosan što je uključen u Fondaciju Bosana, organizaciju koja prikuplja novac za mlade u BiH. Redovito dodjeljuje stipendije za daljnje obrazovanje odabranim studentima diljem Južne Amerike.
Detalji
18-06-2024
20.30h
Otočić sv.Marije

Kontakt