Goran Karan je jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača i kantautora, poznat po brojnim hitovima, ulogama u mjuziklima, a i po svom humanitarnom djelovanju. Ostvario je sjajnu dugogodišnju internacionalnu karijeru i osvajao najprestižnije nagrade na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim glazbenim festivalima. Višestruki je dobitnik Porina, publicist, prevoditelj i scenarist. Gostovao je po gotovo cijelom svijetu; Australiji, Novom Zelandu, SAD, Kanadi, Tahitiju, Bahamima, Portugalu, Latviji, Švicarskoj, Njemačkoj, Austriji, Turskoj, itd. Sudjelovao je na Festivalu svjetskih kultura koji je održan na Olimpijskom stadionu u Berlinu u srpnju 2011., a njegova pjesma ”All the Colours of the Rainbow” je bila tema i središnji događaj festivala. Surađivao je s velikim svjetskim pjevačima i vrhunskim glazbenicima.

Kao autor, Goran potpisuje mnogobrojne hitove, a njegove su pjesme osvajale nagrade i u izvedbi drugih umjetnika za koje je pisao. Tu je i musical ”Naša bila štorija”, kojem je Goran ko-autor, a koji je okupio neka od najvećih imena hrvatske glazbene scene.

Goran je objavio brojna diskografska izdanja koja su raznim zemljama prodana u zlatnim, platinastim i dijamantskim nakladama.

U srpnju ove godine Goran je  predstavio  jedinstveni solo mjuzikl „Ljubav je fer“. Praizvedba ovog zaista posebnog autorskog djela održana je u sklopu  dubrovačkog Midsummer Scene Festivala na Tvrđavi Lovrijenac. Riječ je o scensko-glazbenom događanju u kojem 16 novih pjesama i životnih priča pjevaju i kazuju ovu, kako je Goran naziva ”pivanu ispovid“.

 

Pjesma ide dalje....

 

 

 

Detalji
22-08-2024
21:30h
Sobra

Galerija slika

Kontakt