Turistička zajednica općine Mljet

Konferencija povodom službenog otvorenja projekta "Odisejevo utočište"

U subotu 15. prosinca u 19 sati, u Domu kulture u Babinom polju na Mljetu (adresa Zabrežje 47), održat će se konferencija povodom službenog otvorenja projekta Odisejevo utočište (Ulysses' Shelter), europske mreže književnih rezidencija za mlade književne autore i autorice

Voditelj projekta je izdavačka kuća Sandorf iz Zagreba, a partneri na projektu u 2018. godini su Društvo slovenskih pisaca iz Ljubljane i izdavačka kuća Thraka iz Larisse. Fokus prve godine projekta su mladi pjesnici i pjesnikinje iz Grčke, Hrvatske i Slovenije – od prosinca do rujna 2018. ukupno dvanaest mladih pjesnika i pjesnikinja provest će po tri tjedna na svim lokacijama uključenima u projekt – na Mljetu, u Ljubljani i u Larissi. Program rezidencija bit će popraćen nizom događaja za lokalnu publiku (čitanja poezije, radionice pisanja), kao i neformalna druženja s rezidentima.

Na konferenciji će organizatori (Ivan Sršen iz Sandorfa, Agata Šimenc iz Društva slovenskih pisateljev i Thanos Gogos iz izdavačke kuće Thraka) predstaviti projekt, a publici će se obratiti i Eleni Anastasopoulou, spisateljica i pročelnica regionalnog Ureda za obrazovanje Tesalije te Aksinja Kermauner, predsjednica Društva slovenskih pisaca. Armandos Gkezos, pjesnik iz Grčke i prvi gost rezidencije na Mljetu, predstavit će svoj rad, a razgovor će voditi Mirko Božić, pisac i prevoditelj iz Mostara.

Sve aktivnosti vezane za projekt možete pratiti na web stranici tvor.hr posvećenoj rezidencijalnom programu Odisejevo utočište.

 

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE MLJET
Ulica: Zabrježe 2
HR – 20225 Babino Polje
Tel. +385 20 746025 +385 20 744186, Fax. +385 20 746 022
e-mail: tz.mljet@du.t-com.hr
web: www.mljet.hr